Kennis, Traditie, Connectie

Liz & Yannick Vanhove

Ontmoet je leerkrachten!

Liz en Yannick

Liz en Yannick Vanhove zijn samen beginnen dansen toen ze tieners waren.
Sinds 2002 zijn ze jaren bezig geweest met het leren en ontdekken van de best bewaarde geheimen die deze elegante dans te bieden heeft, altijd gedreven door een onverzadigbare honger naar kennis en traditie.

Lang, elegant, harmonieus en mooi ... ze houden van alles aan Tango en leren het met vrijgevigheid, nederigheid, geduld en een vleugje humor, altijd met grote nadruk op de techniek en de natuurlijkheid van de beweging. Hun dans drukt de grote connectie uit die hen verenigt, op zoek naar eenvoud, elegantie en muzikaliteit in elke dans. Hun Tango Salon-uitvoeringen zijn 100% geïmproviseerd.

Het echtpaar heeft opgetreden in de beroemdste milonga's in Buenos Aires: Sunderland Club, Canning, La Baldosa, Villa Malcolm, La Confiteria Ideal, El Beso en nog veel meer.
Ze waren gast-dansers bij de legendarische Esquina Homero Manzi voor de show "Un par de tangos", evenals in Teatro Alvear op Corrientes met het orkest Colectivo Tango.
Ze hebben lessen gegeven in Buenos Aires aan de Escuela Argentina de Tango (NEAT) in de Galerias Pacifico, aan de Estudio Mario Morales in San Telmo en aan de Bella Vista Tango Club in San Miguel.
In de vier jaar dat ze daar woonden en vanwege hun vele activiteiten die ze in Buenos Aires hebben ondernomen, zijn ze lokaal bekend geworden als "Los Belgas" (de Belgen).
In 2012 wonnen ze het Europees kampioenschap in de categorie Tango Salon en werden vice-kampioen van Tango Escenario. Ze waren finalisten op zowel het Wereldkampioenschap als het Metropolitan Championship in Buenos Aires voor Tango Salon.

Hun internationale carrière heeft hen sindsdien over vele delen van de wereld geleid waar ze hebben opgetreden en lesgegeven op vele scholen en festivals in de VS, China, Mexico, Argentinië en grote delen van Europa.

Yannick is ook een Movnat Certified Trainer Lvl 2.